30 Kasım 2011 Çarşamba

Celal Tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi (Barananadam'la Seyrisefer)

"Celal Bey ilçemizin saygın kişilerindendir."
Aman ne tanıdık geldi anlatamam. Onur ünlü açısını en büyük korkularımızdan birinin üstüne almış bu sefer. Absürt bir komedinin ötesinde Kapkara Bir Komedi bu! Kimler var bu çarpıcı timin içinde bir bakalım.
Filmin baş rolünü karakteristlik sesi ve olgun oyunculuğla Selçuk Yöntem almış. Yanında her biri birbirinden güzide Tiyatro ve Sinema oyuncuları var.Sırasıyla:Ezgi Mola,Türkü Turan, Köksal Engür,Bülent Emin Yarar,Güler Ökten,Alpay şayhan,Cengiz Bozkurt,Ushan Çakır,Tuğra Kaftancıoğlu,Gazanfer Ündüz,Tansu Biçer,Yilmaz Gruda.Filmin yaratıcısı kendine has adamlığıyla tanıdığımız Onur Ünlü.

Filmin ilk on dakikası içinde öyle bir düğüm atılıyor ki, çözebilene aşk olsun. Bu sosyolojik anlamda da psikolojik anlamda da akıllara ziyan bir açmaz. Filmin karakterleri her geçen dakika ezilir ve acizleşirken kendimizi onlara gülmekten alamıyoruz. Alamıyoruz çünkü bu adam sözünü esirgemiyor sayın okuyanım. Zaten iki önceki filminde de bunu yapmıştı.(Filminin ismini söylemeyeceğim,onu da siz araştırın artık,hem meşgale olur.)

Filmin eksen karakterini usta oyuncuların canlandırmasına şaşmamalı, iç aksiyonlar dış aksiyonları kovalıyor,yani Türkçesi;kimsenin bir söylediği bir yaptığını tutmuyor. Filme bol bol gülerken, için için de kızmayı ihmal etmiyorum bu ahlaki sisteme.
Amalar kaplıyor aniden içimi, ama diyorum içimden, ama o da haklı geçim, ama o da haklı çocuk, ama o da haklı aşk peki ya ahlakıyla parlayan o adam.Neyse filmi daha fazla ele vermeyeyim. Gidin görün sayın okuyanım.Neden mi?
Oyunculuk performansı izelemek için, farklı bir senaryo okumak için, görüntü yönetimi için, bol bol gülmek için, çokça düşünmek için, en önemlisi de;İlk kez beyaz perdede hakkıyla bir kara komedi izlemek için.İlk kez bir kara komedinin Avrupa normuna ulaştığına tanık olmak için. Kuşkusuz, Avrupadaki benzerlerinden hiç eksik kalır yanı yok. Bulmuşken bunamayalım lütfen. Film hakkında daha fazla atıp tutardım ama salonda 12 kişi olduğunu gördüm ya  ne söylesem az gelecek şimdi. O yüzden aman filmin ismine aldanın da gidin. İyi seyirler sayın okuyanım.