14 Aralık 2010 Salı

Tüm Gözlerim Seni Aradı


Niye gelmedin okula?

Tüm gözlerim seni aradı.Memet abiden aldığım çayın tadı tuzu olmadı.Bu tatsızlığı çayın şekersizliğine bağlıyabilirdim ama bir kaşık sen aradım,bulamadım.O yüzden sensiz içtim çayımı da,tatsız tuzsuz kaldım.Tüm gözlerim seni aradı,gönül gözüm dahil.Cevapsız çağrılar yaptım şahsına.İnadına bandım sözlerimi,sakarinim oldun.Yeterince tatlı olmadı çayım,gereğince tatlı kalmadı buralarda senden.

Dışarıdaki Atatürk büstü heykel olduğunu fark etti sen yokken.Gün boyu kimseyle konuşmadı.Önündeki hitabe kitabi kaldı..Hiç Karadeniz ezgisi duyulmadı mesela.Ya da ciddi konuşmalar yapılmadı öğlen yemeğinde ve pilav 1 liradan alıcı buldu bizim kantinde,salata yetmedi kimselere...

Neyin komik olduğuna karar veremedik sen yokken.Acaba bizde burada olmayabilir miyiz kuşkusu düştü içimize.Belki hiç gelmezsin diye düşünmedik biz.Korktuk bir esmer eksikliğinden senin. Lütfü abi de gazetenin ekonomi sayfasını okudu ayrıca.Spor sayfasına bakası gelmedi.Bense hiçbir şey diyemedim bu duruma.

Tüm gözlerim seni aradı. Bir şair daha ıslandım.Sana nazır yerlerimde tek göz pencere açık kaldı. İstanbulda ayaz vardı.Şairim kuranderede,esmer güzelliğin bilmem ki nerde? Olmadığını bildiğim bu yerde,duygularım felçte,hele sen bir gel de... Şu soğuk kış gününde; Gizemli bir yazı daha karalayayım,gönül gözümü aralayayım.Ne olursun; Ey cismiyle ana fikrimi tamamlayan kadın,yazdan erken gel.

14.12.2010